Ordenança In-cívica de Reus

1476306_261432694013324_911162681_n (1)

Des de l’Agrupament Escolta La Mulassa, volem mostrar el nostre desacord amb la nova ordenança de civisme aprovada avui a la ciutat de Reus, ja que atempta als drets bàsics i fonamentals dels ciutadans, i és contraria a molts dels valors que des del nostre cau ensenyem.

No podem entendre com des de l’Ajuntament, vulguin ocultar el paper que fem els caus i esplais de la nostra ciutat, sortint a jugar cada dissabte a les places del centre de Reus, sense molestar a ningú ni fer malbé cap tipus de mobiliari urbà. Ja fa uns mesos que s’està veient que l’espai públic s’està privatitzant; cada vegada més places són ocupades per terrasses de bars i restaurants, i les entitats de Reus que participen i utilitzen l’espai públic, s’han hagut d’adaptar amb l’espai restant. Ara bé, amb aquesta nova ordenança haurem de pagar 750€ cada cop que decidim sortir a jugar a una plaça? Haurem de demanar permís per sortir al carrer a jugar?

A més aquesta llei atempta als drets a les persones més desafavorides, aquelles que no tenen un sostre on dormir, ni un plat a taula cada dia per alimentar-se, a qui també se’ls vol fer pagar 750€ per demanar menjar i sostre per sobreviure. No entenem com podeu robar, a les persones que no els queda res.

Per altre banda, creiem que s’hauria de potenciar que la població anés en bicicleta, ja que és un transport sostenible, ràpid i a més permet trencar el sedentarisme, i fer exercici. Però enlloc d’això l’Ajuntament prefereix prohibir-ne el seu ús, i estableix multes de fins a 750€.

Aquestes són només alguns dels punts que l’ordenança de civisme vol imposar, però n’hi ha molts més com, la prohibició de sortir al carrer amb vel, burca o nicab, la prohibició de penjar cartells o pancartes per part de les associacions i entitats…etc

Des de la nostra entitat no ens quedem submises ni callades davant d’aquests atacs per part de l’Ajuntament, i mostrem el nostre desacord a la ordenança aprovada avui.

One thought on “Ordenança In-cívica de Reus

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s