Els nostres valors

Els valors, segons els quals ens regim, igual que tots els agrupaments d’Escoltes Catalans, pretenen que els infants i joves:

IMG_6698

– Que siguin soferts/es a tota mena d’esforç. És amb l’esforç que  s’aconsegueix un progrés i, per tant, un enriquiment de la  persona. Amb l’esforç es venç la inhibició i la comoditat que es viu en la societat actual.

– Que tinguin respecte i cura de la pròpia persona, tan físicament com mentalment. Això comporta un previ coneixement d’aquesta i dels seus límits i possibilitats, la recerca de la seva millora i un desenvolupament de les seves aptituds i actituds.

– Que facin del respecte mutu una norma de vida personal i col·lectiva. Aquesta és la base d’una convivència en llibertat.

DSC07970

– Que siguin sincers/es i no falsegin el seu pensament. La sinceritat permet establir relacions positives, vàlides i constructives, i a la vegada clarifica la comunicació entre els individus.

– Que siguin honestos/es. Que no s’utilitzi als altres com a un mitjà, ja que això comporta dependència i servituds.

– Que siguin responsables. I d’aquesta manera, poder donar sempre raó dels actes propis. Tot acte que es realitzi s’ha de saber per què es fa.

– Que siguin solidaris/es amb totes les persones que lluiten per la llibertat i la justícia. Aquesta solidaritat no ha de basar-se tan sols en paraules, sinó també en fets.

IMG_7940
– Que participin activament en la vida col·lectiva. Aquesta participació ha de tendir a una millora de la societat i per tant, ha de ser activa a partir de l’entorn immediat.

– Que siguin conscients que la natura és font de vida, i l’estimin i la respectin. Aquesta estima comporta una aproximació a tot el que és natural, adaptant els mitjanats artificials de l’ésser humà sense caure en els paranys de la societat consumista. La no-protecció de la natura porta a la destrucció d’aquesta i, per tant, de la vida.

– Que siguin austers/es, alegres i optimistes. S’entén per persona austera aquella que sap prescindir d’allò que no li és necessari. L’alegria i optimisme faran que visquem amb il·lusió.

– Que estimin i s’interessin pel seu país, Catalunya. Aquest valor comporta conèixer la seva gent, la seva història, el seu progrés i ajudar a la seva construcció.

– Que no manquin mai al seu compromís. Aquest compromís és la confiança en l’acompliment de les responsabilitats, que ha de ser norma de vida per a la construcció d’una societat on l’ésser humà estigui alliberat de tota servitud.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s