Acampada al Vendrell

Els Raiers, aquesta última acampada hem anat al Vendrell, i hem passat la nit al cau de l’AE Tant Com Puc, que ens han acollit malgrat també tinguessin sortida.
Vam agafar el tren cap a Sant Vincenç de Calders on vam fer transbord cap al Vendrell. Després d’esmorzar, vam passar el matí amb jocs entretinguts per escalfar-nos i esquivar la fresqueta que corria a la capital del Baix Penedès. Vam acabar amb “la gallineta cega”, el “saltar la corda” i el “netball”, jocs que antigament havien estat pensats perquè els practiquessin “les nenes”; d’aquesta manera, vam poder observar que existeixen uns estereotips que poden identificar certs rols dins d’una societat com la nostra, molt sovint vinculats a la desigualtat de gènere.
Després de dinar, jugàrem a la “Caça de Bruixes”, en què havíem de trobar les bruixes perquè ens aportessin saviesa que ens permetria entendre quin paper tenien durant el segle XVII, i quina relació tenien amb la màgia i les intencions reals de l’Església.
Un cop berenats, vam escalfar-nos de nou corrent una mica i vam acabar la tarda reflexionant sobre preguntes que començaven amb “Què faries si…?”, plantejant diferents situacions amb les que ens podries trobar.
A l’haver sopar (ja dins del cau), els Raiers van trobar les bruixes que havien estat segrestades durant la tarda i ho vam celebrar fent un ritual molt mogut i divertit, amb cançons i danses místiques. Vam acabar el ritual amb una història de por basada en fets reals que ens va explicar l’Oriol.
L’endemà al matí, després d’esmorzar vam començar el dia jugant al P2 i descobrint com seria si fos un joc que no tingués en compte els sexes.
I finalment, com a cada acampada, entre tots vam compondre la lletra d’una cançó que resumiria el cap de setmana destacant-ne el que ens hagués marcat més.
Vam tornar amb tren cap a Reus, un tren que vam compartir amb els Follets, que venien de Torredembarra!

IMG-20140127-WA0003[1]

IMG-20140127-WA0004[1]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s